Dag1: Detroit

En we zijn begonnen!

Vanochtend werden we door Ook Frank op eminente wijze naar Schiphol gereden, alwaar wij op zoek konden gaan naar de gewraakte Delta-vlucht die ons naar Detroit zou brengen. Gelukkig waren er weer ruimschoots voldoende security checks om ervoor te zorgen dat we niet onverhoopt contant geld of exotisch fruit mee zouden smokkelen. Na een uneventful flight (film kijken en hangen) kwamen we na een kloeke achteneenhalfuur in het altijd bruisende Detroit aan. Uiteraard konden we hier ondanks ESTA en geldig paspoort eerst nog door de elektronische check om vervolgens toch nog geteisterd te worden door de plaatselijke douane vertegenwoordiger. Na ook die hordes succesvol genomen te hebben was het nog slechts even zoeken naar de Hertz-bus die net voor onze neus wegreed. Dat werd echter ruimschoots gecompenseerd door de handelingssnelheid toen we eenmaal bij Hertz aangekomen waren. De Goldcard bewees hier z’n waarde, want de enige mededeling die we kregen was dat de auto in bay 500 stond, en dat we er zo mee konden wegrijden. Topservice!

Uiteraard bleek de meegebrachte TomTom meteen volstrekt overbodig, want het gehuurde voertuig is voorzien van een prima navigatiesysteem. Alle hoop is nu op ontbrekende dekking in Canada gevestigd. Na een rit van een half uurtje zijn we nu in ons eerste hotel in het idyllische Whitmore Lake gearriveerd. Meteen even Polly’s supermarkt (eigenlijk Liquor Store met nevenactiviteiten) gefrequenteerd voor de eerste levensbehoeften, nu rust. Straks diner bij de legendarische Captain Joe’s Grill (50 meter vanaf onze motel-voordeur), daarna nachtrust. Morgen verkennen we Detroit, nadat we vast veel te vroeg (jetlag…) wakker zijn geworden. De vakantie is begonnen!

De A330. Tevens de laatste vlucht van de gezagvoerder, dus we kregen nog een brandweerdouche ook.

In het kader van de Nieuwe Nederigheid dit keer een Mid Size SUV.

Het hotel. Tevens eerste bezuinigingsmaatregel.

Polly’s, voor al Uw dagelijkse boodschappen. Tevens leverancier van booze in brown bags.

1 gedachte op “Dag1: Detroit

  1. Nieuwe Nederigheid? Bezuinigingsmaatregel? Bespeur ik na de eerste dag (mooie routine toch dat vliegen en douane en de [kleine?] auto ophalen) “rand van afgrond” gemoedstoestand, of wordt er gewoon wat rustiger aan gedaan? Afijn: gewoon genieten, lekker eten, gewoon alle nuttige zaken die lonken aanschaffen en de dag plukken. Voedselbank-achterwacht Dirk.

Reacties zijn gesloten.