Dag 11: New York City

Gisteravond hebben we inderdaad een prima Chinees op zo’n 10 minuten rijden gevonden, en konden we genieten van een iets gematigdere maaltijd dan de grote-stappen-snel-thuis-maaltijden die we bij de Amerikaanse restaurants te verwerken krijgen. Gelukkig werd dat nog wel gecompenseerd door de hoeveelheid vlees voldoende te laten zijn voor een heel huishouden, daarbij vergezeld door een minuscuul kommetje rijst. En met de snelheid van de Amerikaanse Chinees is niets mis: De nonchalante ober bleek tot een enorme sprint naar onze auto in staat toen bij zijn controle bleek dat we het verkeerde creditcardbonnetje hadden ondertekend.

Vanochtend gingen we bijtijds op pad omdat we niet te laat in NYC wilden arriveren. Het ontbijtdoel van gisteren (iets van Artists Against Apartheid ofzo) bleek op dinsdag gesloten, en zijn we dus meteen maar op pad gegaan naar het eerste doel van de dag, de Millbrook diner. Een diner waarvan de meeste klanten zo te zien als sinds de opening vaste klant waren (gemiddelde leeftijd van 80), en moeiteloos de hele dag op een kop koffie met gratis refill doorbrachten. Desalniettemin werd er een heel fatsoenlijk verlaat ontbijt geserveerd. Hierna hebben we koers gezet naar NYC, maar natuurlijk niet nadat we onderweg met een minieme detour van zo’n anderhalf uur twee Muffler Men aan de collectie hebben toegevoegd. Bijlmans stond op het terrein van de plaatselijke scouting vereniging, en Armloos was ooit geraakt door een onvoorzichtig manoeuvrerende truck.

Prima diner in Millbrook

Had to be done

In NYC hebben we het lokale verkeer zo kort mogelijk uitgetest: Wat een drukte, en wat een drama om doorheen te rijden. Wel leuk dat de route vanuit het noorden door Manhattan liep, waarbij we dus een hoop bezienswaardigheden al vanuit de auto konden checken. Na het refuelen van de auto (astronomische fuelprice) en een intense zoektocht naar de Hertz garage (gewoon een niet bestaand adres, dan zoek je wel even) hebben we de taxi terug naar Manhattan gepakt. Dat laatste kostte iets meer moeite dan verwacht, aangezien er in het drukke verkeer niet overal even gestopt kan worden en ook nog eens bleek dat niet iedere taxi veel zin heeft om van Brooklyn naar Manhattan te rijden, vermoedelijk omdat de voortgang van 1 meter per minuut niet optimaal is voor de taxi-omzet.

Dan weet je zeker dat je in NYC bent gearriveerd

Brooklyn Bridge alvast even per auto uitgeprobeerd

Maar 50% duurder dan buiten NYC…

In het nu al onvolprezen Radio City Appartments werden we verblijd met een gratis upgrade naar de Penthouse Suite, en zitten we nu dus in een voor New Yorkse begrippen uiterst riant appartement met uitzicht op Times Square. Amazing. Straks eten en naar Simple Minds in het Beacon Theatre, morgen NYC verkennen!

Geen idee waar we het aan verdiend hebben, maar echt een topappartement toebedeeld gekregen

 

 

1 gedachte op “Dag 11: New York City

Reacties zijn gesloten.