Dag 4, Stege – Lammhult

Na een prima ontbijt hebben we afscheid genomen van ons licht cynische gastechtpaar. Na een lichte hapering (gas en benzine door elkaar is geen goed idee) konden we ons Landyacht koers laten zetten naar Zweden. De weersomstandigheden waren daarbij minder dan de afgelopen dagen, een graad of 16 met af en toe wat spetters. Niets ernstigs, en uiteindelijk juist wel prima weer om de circa 500km naar onze Zweedse bestemming af te leggen.

Onderweg niet overdreven veel spectaculairs te melden: Uiteraard werd het LPG-verbruik nauwgezet gemonitord zodat we pas in Malmö weer zouden hoeven te tanken. En we bereidden ons psychisch voor op The Bridge. Alhoewel we er al eens eerder overheen gereden zijn was dat voordat we deze legendarische Zweeds-Deense serie hadden gezien, en die maakt dat je deze brug toch met andere ogen bekijkt.

The Bridge. Editie 2019.

Eenmaal in Zweden kon de jacht op de broodnodige LPG beginnen. Daar zijn briljante apps voor, die echter weinig onderscheid maken tussen de diverse toepassingen van deze brandstof. Zo hebben we al eens eerder op een boerenerf, bij een camperdealer en bij een gasflesselarij gestaan. Ook dit keer ging het niet helemaal in één keer goed.

Fraaie gasflesautomaat. Met geen slang te bekennen.
Top tankstation. Bij de eerste officiële keuring ongetwijfeld meteen gesloten, want zelf de pomp handmatig aan- en uitschakelen is niet helemaal volgens het LPG-protocol volgens mij.

Onderweg in Zweden mooie natuur, en het is wat minder uitgestorven als Denemarken. Daar zagen we geeneens tankstations, laat staan een gelegenheid om wat te eten of te drinken.

Mooie natuur met fraaie luchten

Na nog een tussenstop voor de broodnodige LPG én benzine konden we geheel afgetankt de laatste kilometers naar Asa Herrgarden afleggen. Ook hiervoor geldt dat de achterliggende gedachte bij de keuze van deze verblijfplaats verloren is gegaan, maar het ligt mooi tussen The Bridge en ons einddoel Vasteras in. We verblijven in een chique-de-la-la etablissement in een keurige kamer.

Sinds 1793
Uitzicht vanuit de kamer

Onderweg werden we door de uitbaters nog gebeld of we hier ook wilden eten; Aangezien The Middle Of Nowhere de lading nauwelijks dekt hebben we daar heel enthousiast bevestigend op geantwoord. Niet wetende dat ze hier een ster ambiëren en de prijzen daar alvast op voorbereid lijken te hebben. Maar ’t was wel lekker. Morgen bezuinigingsronde.

Vooraf. Iets met aardpeer, viseitjes en nog wat onduidelijke zaken.
Hoofd. Mals vlees, aardappel, asperges, jonge worteltjes, erwtenpuree met basilicum. Denk ik.
Toetje. Dat vast niet zo genoemd mag worden. Hoogtepunt, met een keur aan smaken.

Nu rust met een kopje thee (bij de kamer, scheelt honderdtachtig euro). Tevens Google moment om voor morgen alvast een pizzeria te zoeken, alles tot 30 minuten rijden komt in aanmerking. Morgen nog geen dagprogramma, gaan we ook over nadenken!

1 gedachte op “Dag 4, Stege – Lammhult

  1. Fraai. Bezuinigingsronde klinkt wat overdreven na een goed ogende sterren maaltijd, maar fijn om te horen dat de overnachtingen (in het verleden) goed zijn gekozen. De jacht op LPG kan wat mij betreft ook worden gestaakt: 98 benzine en tevreden toeren is het motief! Mooie natuur!

Reacties zijn gesloten.