Dag 13 – Odense

Na een diepe rust (C) en wat onrustige nacht (F) werden we vanochtend verblijd met een telefoontje van onze Dønse vriend de goed Engels sprekende automonteur. De tussenstand is dat de remschoenen vandaag opnieuw bekleed kunnen worden (+1), dat de correcte keerring onderweg is (+1), en dat deze op z’n vroegst morgenochtend arriveert (-1). Dat betekent dus nog een nachtje extra in het idyllische Odense. Na het beëindigen van het gesprek schoot mij nog een nachtelijke brainwave door het hoofd, namelijk dat de oververhitte remtrommel mogelijk ook niet meer helemaal rond is. Vlug teruggebeld dus, maar de monteur kon mij lachend geruststellen dat hij beide trommels inmiddels al naar de machineshop had gebracht en dat alles onder controle was (+1). Al met al ziet het er niet slecht uit: Met name het compleet rebuilden van beide remmen geeft vertrouwen dat het remprobleem prima opgelost gaat worden, maar het is frusterend dat onze thuisreis nu volledig afhankelijk is van een rubberen ring die morgenochtend wel/niet met de post arriveert. We hebben er echter geen invloed op, dus we kunnen niet anders dan afwachten. Heel bezorgd, zoals sommige meelezers blijken te zijn, zijn we dus niet.

Na het ontbijt hebben we de kamer nog een nachtje verlengd en zijn we op zoek gegaan naar de highlights van Odense die we deze dag konden bezoeken. We kunnen inmiddels melden dat dit aanbod beperkt is: Een korte blik op het overzicht maakt duidelijk dat Hans Christian Andersen hier geboren is, en dat dit maximaal wordt uitgebuit. Zo is er een mogelijkheid om het geboortehuis van Hans Christian Andersen te bezoeken, het huis waar Hans Christian Andersen zijn jeugd heeft doorgebracht, is er een Hans Christian Andersen standbeeld (staand), idem (zittend), en kan zelfs de beschrijving van ons hotel melden dat op deze locatie vroeger een boerderij stond waar Hans Christian Andersen wel eens een fles melk heeft gehaald (echt waar). En dit alles vormt zo ongeveer de top van het aanbod alhier. Omdat ook het Bunkermuseum ons niet echt kon interesseren hebben we uiteindelijk gekozen voor een bezoek aan de plaatselijke dierentuin. Als je de schreeuwende schoolklassen en strompelende bejaarden even wegdenkt was het een heel aardige dierentuin, waar met name het aquarium (grote vissen!) en de pinguïns (in een levensechte Antarctica-setting, inclusief temperatuur) opvielen.

Koning van de jungle. En in dit geval de Zoo van Odense.
Koningspinguïn
Pelikaan. Bekend van Pizmo Beach, en hier ruiken ze net zo.

Aangezien het eind van de vakantie nadert en de terugreis wat onzekerheid biedt is er inmiddels al voorzichtig wat eerste oriëntatie geweest over wat er ons bij thuiskomst staat te wachten (lees: De werk e-mail is weer aangezet en doorgenomen). Dat is niet het echte vakantiegevoel, maar soms heiligt het doel de middelen.

Topoverleg

Voordel van zo’n uitje als vandaag (ook gelopen naar de zoo!) is dat we de beoogde 10.000 stappen moeiteloos overschreden hebben. Mochten we morgen de rest van de dag in de auto doorbrengen dan is dat in ieder geval alvast gecompenseerd.

Nu in afwachting van ons avondeten (Joey’s burgers die vast ook het hotel weet te vinden), morgenmiddag hopelijk weer onderweg voor de laatste 750km.

Nagekomen bericht: De Burger.

2 gedachten over “Dag 13 – Odense

  1. Tja. Dan ben je even drie dagen aan het ontspannen (Golf: vervoer met elektrische Buggy, Lexus en oude Volvo) en met wat minder internet bereik (Drente), dus wat achter met blogs lezen en dan lees ik nu dit. Spanning en sensatie. Oververhitte remmen en rokende trommels. Odense staat niet op mijn bucket-list en uit jullie verslag mag helder zijn dat Odense daar ook niet op komt..
    Verstandige opmerkingen en berekeningen heb ik gelukkig ook in de reacties mogen lezen (dank R.) en ik stel voor dat de volgende Västerås sessie gewoon per Tesla wordt uitgevoerd (met een fotoalbum van de Caddy), dan is er al spanning genoeg om ipv LPG iedere dag Stroom te zoeken!
    Sterkte met remherstel, die Deense garage klinkt goed, dus dat gaat lukken. Dagje later aan het werk kan echt geen kwaad (gaat gewoon door) maar ik weet dat jullie daar (nog) niet van te overtuigen zijn… Rustige terugreis!!

  2. Soms zijn er van die dingen die je je dan afvraagt: hoe lang zou een model 3 met volle accu een caddy uit 1969 kunnen trekken?
    Laten we met dit onderzoek nog even wachten tot jullie weer hier zijn. Wees blij dat W. de familie in Oost Groningen niet even gealarmeerd heeft om jullie tegemoet te komen. (zulke fijne mensen!)

Reacties zijn gesloten.