Santa Monica – Santa Barbara

Vandaag was het de bedoeling om aan onze rit langs de westkust te beginnen, waarbij we van Santa Monica (eigenlijk gewoon Los Angeles dus) via Santa Barbara en Carmel de Highway One naar San Francisco gaan rijden. Maar dat hebben we vandaag nou net niet gedaan.

Na een slome start eerst maar eens bij Denny’s gaan ontbijten. Om elf uur ’s ochtends zit het daar dus helemaal afgeladen, waarbij verschillende gradaties van vettigheid naar binnen gewerkt worden. En de meesten kunnen het niet echt hebben, zeg maar. Hierna gingen we naar Venice Beach. Ook hier zijn we al eens eerder geweest, maar het hoge hippie-gehalte is altijd wel weer aardig, en het is ook goed om even de oceaan mee te maken.

Daarna op zoek naar een van de laatste landmarks die we wilden zien, Randy’s Donuts in Inglewood. Daar waren er vroeger veel meer van, maar de meeste zijn inmiddels verdwenen.

’s Middags hadden we afgesproken met onze vrienden Paul en Isabel in Temecula. Dat betekende een kleine detour van zo’n 350km, maar we hadden het er graag voor over. Na een leuke middag en diner moesten we hierna dus weer terug naar LA, en vervolgens alsnog de geplande rit van LA naar Santa Barbara voltooien. Weinig gedaan dus, maar wel weer een hele tank leeggereden. Met de iPod op de radio aangesloten wel volop muziek in de auto, en de echte kenners weten dan al wat dat betekent. En morgen doen we het echt rustig aan!

Graffiti in Venice Beach. Esse duikt ook overal op.

Hoog Baywatch-gehalte

Voormalige surfdude met aanstormend talent

Nine-o-two-one-o, maar dan veel zuidelijker

Randy’s Donuts

Met Isabel en Paul. En de conclusie dat ik gewichtstechnisch beter geen blauw kan dragen.

De hotels nemen gedurende de reis steeds verder in kwaliteit toe. En ongetwijfeld ook in prijs, maar dat is gelukkig niet zichtbaar.

2 gedachten over “Santa Monica – Santa Barbara

  1. Route 66 seen it done it! Goed werk. Nu relaxen en op zoek naar een Charlie Sheen shirt in alle kleuren behalve blauw. Is vast het goede leven! Wacht uiteraard nog wel op een evaluatie rapport van de beetje beschadigde niet US auto, die de rit mogelijk heeft gemaakt… Hou vol!

Reacties zijn gesloten.