San Francisco

Tijdens de laatste dagen voelt het zowaar op de valreep nog een beetje als vakantie. Na het ontbijt hebben we met de kaart in de hand de bus gepakt naar Alamo Square, alwaar de ‘Painted Ladies’ te bewonderen zijn. Het betreft hier een rijtje huizen in Victoriaanse stijl (dat maak ik er in ieder geval van), die fraai aan een park gelegen zijn. Ik vond het niet zo bijzonder, maar in het park zaten mensen massaal gebiologeerd naar die huizen te staren, en werden er volop foto’s van genomen.

Hierna met de volgende busspeurtocht naar het centrum gegaan, om aldaar de broodnodige winkels af te struinen. Ik noem hier een Pandora, Desigual, Apple en Converse winkel, maar qua aankopen hebben we de schade zowaar beperkt weten te houden. Daarna via het ferry building (wat een soort alternatieve doch leuke markt is geworden) zijn we via het waterfront terug naar het hotel gegaan.

’s Avonds zijn we wederom met de bus (zo zit je op een dag meer in de bus dan gewoonlijk in een jaar) naar het AT&T park gegaan, alwaar de San Francisco Giants tegen de Los Angeles Dodgers moesten spelen. Altijd erg leuk zo’n Amerikaanse sportwedstrijd: In het begin was het stadion nog half leeg, waarna het tijdens de wedstrijd volloopt met mensen die hele dienbladen met eten en drinken met zich meezeulen. Opmerkelijk, want een flesje water was $5, en een biertje $10. Al etend, drinkend, bellend, internettend en ouwehoerend wordt vervolgens de tijd doorgebracht, om vervolgens bijtijds (dus voor het einde van de wedstrijd) er weer vandoor te gaan. Niettemin was het best een spannende wedstrijd, alhoewel het tempo bij baseball wel wat laag ligt.

Morgen nog wat restpunten wegwerken (zeeleeuwen bij Pier 39, Lombard street, taxi naar de luchthaven regelen), en dan gaan we vrijdag echt op huis aan.

Het blijft dit keer bij het op afstand bewonderen van Alcatraz

Painted Ladies

Only in America

Parkeer die boot maar lekker dicht bij de kade hoor

Het stadion

Tijdens het zingen van de national anthem stoppen ze dus daadwerkelijk even met de verkoop. En de echte diehards leggen nog de hand op het hart ook om mee te zingen.

Let the games begin

 

1 gedachte op “San Francisco

Reacties zijn gesloten.