Dresden, dag 3

Vanochtend wederom genoten van een hipster ontbijt. Met name de curieuze mix van gemalen spaanplaat, afval van de strofabriek en dat wat je normaal gesproken onderin een stofzuigerzak aantreft (aan ons verkocht als ‘Cruesli’) kon niet iedereen bekoren. Desalniettemin konden we met een tevreden gevoel Berlijn achter ons laten: Mooie stad, fantastisch appartement, veel te zien en te beleven. Onderweg naar Dresden nog even een tussenstop gemaakt bij de East Side Gallery, een vlak na de wende volgeschilderd stuk muur. Helaas hebben de grafitti junkies sindsdien vrij spel gehad, en zijn alle fraaie muurschilderingen in meer of mindere mate ondergekliederd.

Na een korte rit zijn we in Dresden gearriveerd: We verblijven in een fraai hotel in het midden van de oude stad. Met enig tactisch manoeuvreer werk (en enkele boze blikken van het winkelende publiek) hebben we de Yukon in de tiefgarage weten te positioneren. Na een korte eerste verkenning met terras, winkelcentrum en de meest nabije bezienswaardigheden konden we ons op de avondmaaltijd storten. Tapas op z’n Duits, maar zeer de moeite waard. Meest opmerkelijke verschil met Berlijn is toch wel het soort mensen dat we aantreffen: Bijna rustgevend om te zien dat het Sturm und Drang gehalte een flink stuk lager is.

Nu avondrust, met het voornemen om het morgen iets rustiger aan te doen. Boottochtje, beetje winkelen, de laatste bezienswaardigheden tackelen, maar vooral ook even het Grote Niets nastreven.

Resized-0000 Resized-0001 East Side Gallery

Resized-0003 Dresden. Duitse keuken, met mosterd.

Resized-0004 Eerbetoon aan de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Resized-0005Ze zijn hier gek op klatergoud

Resized-0006Boss in Dresden

Resized-0007Tapas