Krakau, dag 7

Vandaag met name een rij-dag: Vertrek om 10:00u vanuit Praag, aankomst 18:15 in Krakau. Onderweg veel vertraging, met name in Tsjechie. Werkelijk op iedere kilometer asfalt is wel een project bezig om met Europees subsidiegeld de boel te verbeteren. Erg succesvol is dat tot op heden niet, het grootste gedeelte van de vandaag afgelegde afstand bestond de rechterrijstrook uit een soort wasbord waarop je nieren spontaan aan de wandel gingen.

Onderweg wel even voor een gunstig tarief in Polen kunnen tanken, 1 Euro 20 voor een liter brandstof is natuurlijk niet bijster veel.

 

 

Na aankomst in Krakau blijken we twee keurige appartementen in een gloednieuw complex te hebben, waarbij er zelfs een (grote) parkeerplaats in de parkeergarage onder het gebouw beschikbaar is. Na het noodzakelijke acclimatiseren hebben we de broodnodige boodschappen voor het ontbijt gedaan, en zijn daarna de binnenstad (op 10min van het appartement) in gelopen. Het restaurant was prima, als je tenminste van op volume 12 gespeelde middeleeuwse Poolse muziek houdt. Het eten daarentegen was onomstreden.

Morgen gaan we de stad checken, zondag naar Auschwitz.

Resized-0000 True. En tevens de eerste Tahoe die we tegenkwamen.

Resized-0001 Cockpit in actie.

Resized-0002Aircraft boneyard onderweg

Resized-0003 Prima appartement

Resized-0004

Kerk-at-night