Krakau, dag 8

En het is nog steeds heel mooi weer. Vandaag 23 graden, met slechts af en toe een wolkje voor de zon. Ook de komende dagen blijft het prachtig.

Vanochtend zijn we de bezienswaardigheden van de stad afgegaan. Gelukkig zijn hier beduidend minder toeristen dan in Praag, en is het dus een gezellige drukte. Allereerst hebben we de joodse wijk bezocht, of wat daar na de tweede wereldoorlog nog van over is. Aangezien de Duitsers  vrijwel alle joden (een kwart van de bevolking) vanuit Krakau hebben gedeporteerd is de joodse gemeenschap geminimaliseerd, maar daardoor zijn de restanten misschien nog wel indrukwekkender. Daarna zijn we naar de burcht gelopen die bovenop een heuvel gelegen is. Alle toeristen sjokken achter elkaar de heuvel op, waarbij het uiteindelijke doel wat onduidelijk is. Er is wel een fraaie binnenplaats.

Na de burcht zijn we op zoek gegaan naar de ons aangeraden Poolse specialiteit, de pierogi. Met de hulp van Google konden we de leverancier(s) traceren, en hebben we deze Poolse specialiteit (een soort ravioli/dumplings) kunnen uitproberen. Voorwaar niet slecht, maar zonder ze allemaal geproefd te hebben kunnen we wel stellen dat niet alle van de vijftig(!) verschillende soorten vulling even geslaagd zijn.

Hierna even in het hotel de was gedaan en ons opgemaakt voor het diner. En dit werd een erg gezellig diner: Na wat speurwerk (de door Tripadvisor ingegeven mogelijkheden vielen af) kwamen we op een groot terras van een Grill restaurant terecht: Prima eten, messcherpe bediening, een geweldige straatmuzikant voor onze neus (Oasis-genre) en een stel dronken Ieren naast ons (ze zaten er al elf uur…) maakte het een gedenkwaardige avond.

Morgen vroeg op voor een dag die waarschijnlijk wat minder gezellig maar wel heel interessant is, want dan gaan we naar Auschwitz.

Resized-0000 Mooi weer met mooie pleinen

Resized-0001 Typisch Pools beeld

Resized-0002 Minigruppefotografie

Resized-0003 Binnenplaats van de burcht, naar verluidt een koninklijk paleis

Resized-0004 Als de burcht je niet zo heel erg boeit kun je altijd nog selfies gaan maken

Resized-0005 Knollen met koetsjes door de oude stad

Resized-0006Pierogi leverancier gevonden

Resized-0007En geproefd!