Wenen, dag 13

 

 

Vandaag was het de laatste dag waarbij we een van de hoofdsteden van onze tour konden verkennen. Niet geheel verrassend passeerden wat fraaie oude gebouwen de revu, een paar kerken (geen burcht!), maar vooral ook veel exclusieve winkels die we elders nog niet zoveel gezien hadden,

 

Het is dat we te weinig tijd en puf hadden, maar eigenlijk is Wenen een groot openluchtmuseum met een flink arsenaal aan oude gebouwen en bijbehorende verhalen.  Jammer is dat het allemaal net iets te ver uit elkaar ligt om comfortabel te kunnen lopen. Daarom hebben we op de valreep toch nog maar weer ons toevlucht tot de bekende hop-on hop-off bus gezocht. Daarbij splitste zich de minigruppe uiteindelijk wel in twee koppels, aangezien niet iedereen meer de zin/puf had om ook Schoenbrunn/het Sisi paleis te bezoeken.

Nadat we overdag al onverschrokken de Wiener Sacher Torte getrotseerd hadden konden we ’s avonds niet veel anders dan ook de Wiener Schnitzel met een vergelijkbaar eerbetoon tegemoet treden. Met als kers op de taart ook nog een laatste kaasplankje zijn we nu in het stadium dat we slechts nog wachten op de matineuze abfahrt naar het altijd gezelllige Stuttgart morgenochtend.

Resized-0000Nog maar een kirche

Resized-0001Een soort orangerie / gemeentekas. Functie onduidelijk.

Resized-0002Je ziet meer van deze lila/rose hazen. Genoeg gelegenheid voor een minigruppefoto.

Resized-0003Man te paard

Resized-0004Legendarische Sacher Torte

Resized-0005Halo om de zon, naar verluidt betekent dat dat er een weersverandering zit aan te komen.

Resized-0006Sisi paleis, main square

Resized-0007Sisi paleis, achtertuin

Resized-0008Holocaust monument

Resized-0009Worstkraampjes te kust en te keur

Resized-0010Grieks Orthodoxe kerk die we zomaar (met enige schroom) binnen liepen

Resized-0012Fraai smeedwerk

Resized-0013Wiener Schnitzel, maar niet zoals verwacht over beide kanten van het bord hangend

Resized-0014Spargel