Bozeman

Vandaag is er eigenlijk niet zoveel te melden. Vanochtend zijn we begonnen met een detox van de vettigheid van de afgelopen dagen. Bij de plaatselijke super konden we zowaar vers gesneden fruit, wat yoghurt, broodjes en beleg scoren. Alhoewel dit natuurlijk weer tegen alle normen en waarden indruist kwam daarmee wel een voorzichtig herstel van de voedselbalans binnen bereik.

img_1975

Altijd weer indrukwekkend in de US of A. Nergens een recept voor nodig. En handig dat je ook maagtabletten voor kinderen hebt, nooit geweten.

dsc_7298

In sommige plaatsjes onderweg vervelen ze zich echt de tandjes, en dan krijg je dit soort hobby’s.

dsc_7296

The long and not so winding road.

Wat verder een fijne gewaarwording was vandaag was dat er binnen Montana op veel plaatsen 80mph gereden mag worden. Dat scheelt toch weer aanzienlijk met dat karrenspoor gedoe op 65mph. Ondanks deze pursuitmode konden we toch constateren dat er veel Airstreams te zien waren en dat er onderweg ergens nog een automuseum gepland stond, dus die konden we mooi nog even meepakken. Bij afslag 184 hebben we de highway even gelaten voor wat-ie was, en konden we het Old Montana auto and prison museum bezoeken. Die prison kregen we er dus bij kado zeg maar.

dsc_7313

Vooral nieuwe Airstreams. Vanaf €60.000, dus het zijn in ieder geval echte liefhebbers.

Tot onze verrassing was zowel het auto- als gevangenismuseum zeer de moeite waard. Alhoewel de auto’s niet heel veel verrassingen bevatten is het toch apart om in the middle of nowhere een collectie van ruim 150 fraaie auto’s aan te treffen. En alhoewel we er eigenlijk niet voor kwamen, was het prison museum nog veel indrukwekkender. Een oude gevangenis uit het begin van de vorige eeuw die weliswaar al een tijdje gesloten is maar grotendeels nog in originele staat verkeert. Zeker met alle verhalen erbij was het af en toe ronduit beklemmend. We hadden daarna dan ook geen behoefte meer om de overige bij de prijs ingegrepen musea aan de overkant van de straat te bezoeken. Wel extreem veel waar voor je geld dus!

dsc_7325

Nooit genoeg Cadillacs in zo’n museum natuurlijk.

img_1977

Fraaie collectie.

dsc_7360

Niet echt een buurthuis uitstraling

dsc_7339

All along

dsc_7353

Gezellig samen dineren

dsc_7355

Table for eight

img_1978

Alcatraz is voor mietjes

img_1979

Keertje of twintig gebruikt

Vlak voor onze bestemming kwamen we de afslag Amsterdam tegen, en we konden het uiteraard niet nalaten om die ook nog even mee te pakken. Ingeklemd tussen Manhattan en Belgrade (echt waar) ligt Amsterdam, Montana, bestaande uit drie huizen en een abattoir. Niet wereldschokkend dus, wel leuk om af te vinken.

dsc_7374

Inmiddels zijn we in het Holiday Inn in Bozeman gearriveerd, een compleet ongeïnspireerde slaapschuur voor voorbijgangers die nooit langer dan een nacht blijven. Maar aangezien de WiFi goed is klagen we niet. Ook al licht het hotel zo ongeveer op de afslag van de snelweg.

Morgen beginnen we aan een paar dagen Yellowstone, dat wordt geisers kijken!

1 gedachte op “Bozeman

  1. Lieve mensen, eenvoudige vraag zijn er ook vetarme gerechten
    te bestellen ??? Indrukwekkende notities,tsjonge een mens maakt
    werkelijk wat mee, veel liefs van Wil.

Reacties zijn gesloten.