Sheridan

Gisteravond hebben we het advies om in het hotel restaurant te eten (‘Best ribs in town!’) in de wind geslagen en zijn we via TripAdvisor bij de plaatselijke Ierse pub terecht gekomen. Dat was een schot in de roos: Bier dat ter plekke werd gebrouwen (micro-breweries zijn hier sowieso helemaal hot) en heerlijk vers eten.

Vanochtend konden we dit culinaire succes niet helemaal optimaal voortzetten aangezien de TripAdvisor ontbijt-hint gesloten bleek. Sowieso zien we op dit stuk van de reis dat het seizoen ten einde loopt en dat er veel zaken hun openingstijden al aanpassen naar een winterschema. Uiteindelijk kwamen we bij de bekende Subway terecht voor twee prima subs.

De rit naar Sheridan was niet bijzonder lang, maar wel interessant. Alom werd aangeraden om niet de gewone highway 14 maar de ALT 14 te nemen, waarbij we er maar even vanuit gaan dat dat voor alternative staat. Bij het begin van het Big Horn National Park hebben we ons bij het plaatselijke Visitor Station laten voorlichten over de to do’s: Van tevoren hadden we zelf al het Medicine Wheel geïdentificeerd, en de lokale ranger voegde daar nog wat hikes naar watervallen aan toe.

dsc_7767

Toch maar de auto eens wassen. Uiteindelijk natuurlijk toch weer zinloos.

Iets verderop werd ons duidelijk dat deze ranger die dag zelf nog niet in het park was geweest, en waarschijnlijk al enkele weken niet. Binnen een half uur reden we richting de top van een berg die uitblonk in het koesteren van sneeuw. Veel sneeuw. De weg naar het Medicine Wheel (een soort door Indianen aangelegd Stonehenge maar dan met kleine stenen) bleek onbegaanbaar, net als de zijwegen naar de diverse watervallen. Bovendien was de temperatuur dusdanig dat een gezellige wandeling niet het eerste was wat in ons opkwam. Desalniettemin zijn we onderweg op een aantal fraaie locaties gestopt om van het uitzicht te genieten.

dsc_7775

Fraaie natuur

dsc_7782

Mooie kleuren

dsc_7794

De weg naar Medicine Wheel. De dames hadden ‘m net vastgereden, maar hadden onze hulp niet nodig.

dsc_0194

Lekker met je enkelsokken. De wintersport hebben we in ieder geval ook meteen gehad.

dsc_7826

Tanken is hier nog steeds geen straf. Omgerekend €0.51 de liter.

Nu zitten we in het Holiday Inn in Sheridan, wat ook duidelijk het hoogtepunt van het seizoen al achter de rug heeft. Ondanks een indrukwekkende waterval in de lobby staat het namelijk half leeg.

Morgen hebben we een echte rijdag naar Keystone, South Dakota, waar we drie nachten zullen verblijven.