Keystone, dag 1

Vandaag was het een rit van een kleine 500km die we konden doorbreken met een paar mooie uitstapjes. Eerste stop was bij Devil’s Tower, een national park gebaseerd op een uit de kluiten gewassen ondergrondse vulkaan die om onduidelijke redenen aan de oppervlakte is gerezen. De speciale vorm van de pilaren waaruit deze rots bestaat is ontstaan vanuit het stollen van gesmolten steen, en de vorm van de pilaren maakt dat deze rots een grote aantrekkingskracht op klimfanatici heeft.

dsc_7831

Geen Route 66, maar toch

dsc_0201

Devil’s tower

dsc_7849

Nog steeds een heilige plek voor Native Americans

dsc_7847

Idioot

dsc_7854

Nog meer idioten

Na Devil’s Tower reden we door naar Sturgis, een slapend plaatsje wat gedurende een week in augustus omgetoverd wordt in een soort motor-walhalla waar een half miljoen mensen bij ongeveer tien bars proberen parkeren. Alhoewel duidelijk was dat de bewuste bars de rest van het jaar wat spare-capaciteit hebben, was het toch opmerkelijk dat er werkelijk geen enkele motor rondreed. Je zou verwachten dat er de rest van het jaar ook wat belangstelling voor dit walhalla zou zijn.

dsc_0206

Voldoende plek voor middelbare mannen op de brommer

dsc_7883

Gelukkig ook nog een MM gevonden

Na Sturgis werden we door een van de vele roadsigns gewezen op het South Dakota Air and space museum op onze route. En aangezien dit soort musea in de US of A doorgaans gratis zijn kon een bezoek aan Ellsworth Air Force Base niet uitblijven. En het moet gezegd, met name de display van vliegtuigen voor de deur was indrukwekkend.

dsc_7914

B52

dsc_7916

Boeing 707. Alhoewel de puristen van het museum menen dat het een C135 Stratolifter is.

dsc_7908

Even de apparatuur kalibreren

img_2001

Ready for take-off

Momenteel verblijven we in Keystone. Keystone blijkt het typische kermis-achtige plaatsje te zijn wat wel vaker vlakbij grote attracties te vinden is, we hebben dit eerder bij de Niagara Falls en Gatlinburg gezien. Verschil is wel dat het hier wederom het eind van het seizoen is en er dus veel zaken gesloten zijn. Gezien de prullaria die er aangeboden wordt is dat overigens geen groot gemis. Overigens is het ondertussen prima weer geworden, met volop zon bij een graad of twintig, en de vooruitzichten voor onze laatste week zijn ook prima.

dsc_7941

Binnenrijden van de kermis

img_2003

Vermoedelijk de afslag bij Sturgis over het hoofd gezien

Nu het debat tussen Trump en Clinton kijken, morgen gaan we de bezienswaardigheden in de omgeving van Keystone bekijken.