Keystone, dag 3

En weer was het vandaag 27 graden, dus het lijkt er zowaar op dat we weertechnisch eindigen zoals we begonnen zijn. Vandaag hadden we een rustig programma, wat niet wegneemt dat we toch weer zo’n 350km hebben afgelegd.

Voor het ontbijt hadden we een nieuwe locatie in onze uitgestorven straat gelokaliseerd, waar zowaar een niet al te verschrikkelijk ontbijt werd geserveerd. Tot onze verbazing sprak de eigenaar nog een aardig mondje Nederlands ook, hij bleek geboren in Den Haag. Wat natuurlijk nauwelijks als een aanbeveling kan gelden. Na het ontbijt zetten we koers naar Badlands National Park. Geïnspireerd door het fantastische nummer van Bruce Springsteen leek ons dat een goede keuze, ook al bleek gisteravond tijdens het Wikipedia diepte-onderzoek dat er werkelijk geen enkele relatie tussen beiden is.

img_2014

Fraaie Cadillac bij het tankstation. Het oudere echtpaar had er de Route 66 al mee gereden en was nu de rest van de USA aan het afwerken.

Onderweg passeerden we een historische lanceerinstallatie waarvandaan ten tijde van de koude oorlog raketten konden worden gelanceerd. Alhoewel potentieel interessant viel het wat tegen: In het kader van de ontwapeningsverdragen met de Sovjet Unie was het meeste spul inmiddels ontmanteld, en aangezien het er redelijk druk was met patriottistische Amerikanen (de Star Spangled Banner werd nog net niet aangeheven) zat een bezoekje aan de daadwerkelijke lanceerinstallatie onder de grond er ook al niet in.

dsc_8024

To protect and serve

Hierna reden we het Badlands National Park in, en dit bleek een soort mini Bryce Canyon te zijn. Mooie rotsformaties, maar panorama uitzichtpunten om de twee kilometer vonden we ook weer wat overdreven. Wel nog even wat korte hiken kunnen doen en fraaie foto’s gemaakt.

dsc_0216

Badlands

dsc_0224

C @ Badlands

dsc_8040

F @ Badlands

dsc_8030

Wel oppassen als je buiten de paadjes gaat

dsc_8048

Stoffige weggetjes daar

Eigenlijk wilden we ook nog langs Wounded Knee vanwege de twijfelachtige historie. Het museum (op de route) was echter gesloten en de locatie zelf (niet op de route) betekende een omweg van bijna 3 uur, en dat was ons toch iets te gortig. Daarom zijn we na Badlands retour hotel gegaan waar we van de laatste momenten in Keystone kunnen genieten. De laatste dagen zijn aangebroken, morgen naar Cheyenne, overmorgen Denver.

2 gedachten over “Keystone, dag 3

Reacties zijn gesloten.