Cheyenne

Met 26 graden waren we vandaag onderweg van Keystone naar Cheyenne. Uiteraard kon dat spektakel niet zonder kleine detour blijven, en dus pakten we nog even Nebraska mee om zo ook Carhenge met een bezoek te kunnen verblijden. Een onduidelijke WWII veteraan heeft op z’n 75e besloten dat Alliance, Nebraska (Middle-of-nowhere dekt de lading niet) met een attractie verblijd moest worden, en dus heeft-ie een stel auto’s op elkaar gestapeld in een poging enige gelijkenis met Stonehenge te bewerkstelligen. Al met al heel aardig gelukt, alhoewel het niet in de buurt komt van de echte Stonehenge of de Cadillac Ranch.

dsc_8146

Dit was het grootste gedeelte van de dag ons uitzicht

dsc_8161

Deze doet het helaas niet meer

dsc_8163

’68 volgens mijn

dsc_8167

Hotel

Tijdens de rit werden we uiteraard weer begeleid door het onvolprezen navigatiesysteem van de Yukon. Halverwege de vakantie hadden we eindelijk enigszins door waar het apparaat steeds over struikelde. Alle kaarten van de USA en Canada blijken er in te zitten, maar vermoedelijk om het ding niet te traag te laten worden wordt alleen de huidige staat plus de directe omgeving ingeladen. Voor een plaats iets verderop moet dus perse de staat ook toegevoegd worden, en dat luistert akelig nauw. Geen punten of komma’s, niet de hele naam maar slechts de tweeletterindicatie, en die moet dan ook nog achteraan staan. Maar dan werkt-ie ook prima, als je de afwijking in de berekening van de ETA (vandaag 4 uur geschat voor onze eerste etappe, 2h40 in werkelijkheid….) even niet meerekent.

Nu verblijven we in Cheyenne, wat aangeprezen wordt vanwege het oude historische centrum. Dat hadden we echter na vijf minuten wel gezien, rondlopen is er niet de bedoeling, en de attractie bestaat uit het feit dat de huizen iets ouder zijn dan gebruikelijk. Alleen de al eerder geïdentificeerde grote Western winkel (kleding, hoeden en laarzen) sprak nog enigszins aan. Nu dus rust, straks diner, morgen naar Denver.

img_2016

Mooie combinatie

img_2018

Hoe Wild West wil je het hebben

Instant update: Door een heel bizarre WiFi verbinding alhier was updaten niet mogelijk, vandaar een verlaat verslag!

1 gedachte op “Cheyenne

Reacties zijn gesloten.