Dag 2, Milaan

Gisteren hebben we de avond on-Italiaans afgesloten bij de Chinees om de hoek. Het was een echte Chinees zoals we die ons nog uit Beijing herinneren, dus met TL-balken, kantinetafels en personeel dat geen woord Engels spreekt. Daarnaast moest de menukaart even zorgvuldig gescand worden op ingewanden en eendenkoppen voordat er besteld kon worden. Het bedienend personeel in de vorm van een uiterst vriendelijk Chinees-Italiaans meisje compenseerde echter ruimschoots voor de ongemakken, en uiteindelijk leverde dit een prima maaltijd op.

Vandaag was eigenlijk de eerste fatsoenlijke vakantiedag.Na het prima ontbijt zijn we per metro vertrokken naar het Cimitero Monumentale, een grote begraafplaats in het centrum van Milaan. We gingen uit van de Pere Lachaise-achtige locatie met beroemdheden, wat deels (wie herinnert zich Wanda Osiris niet?) ook klopte. Voor een veel groter gedeelte was het echter een bizarre verzamelplaats van enorme grafmonumenten maar ook kleine gedenkstenen, die op werkelijk elk mogelijke locatie waren aangebracht. Donkere ondergrondse galerijen met oneindig lijkende reeksen aan grafmonumenten maakte daarbij indruk op de minigruppe.

Na de begraafplaats zijn we doorgelopen richting Castello Sforzesco. Daarbij bleek het kasteel niet echt de grootste attractie, maar bleek het naastgelegen park met actief foodcourt en hipsterkolonie de grootste bezienswaardigheid te zijn. Aldaar hebben we zittend in het gras (hipsters 1.0) heerlijk genoten van verse broodjes en bier. Het kasteel zelf viel wat tegen met weliswaar een mooie vormgeving maar de bijbehorende musea trokken ons niet echt. Tijdens onze verdere voettocht richting de Dom konden we mooi nogmaals de Stetson winkel frequenteren alwaar opnieuw een passende hoed (ditmaal voor D) geselecteerd kon worden. Met daarbij ijs (mango, straciatella en citroen) toe.

Vie diverse metrolijnen belandden we vervolgens bij de laatste attractie van de dag, de Naviglio Grande. Iets buiten het centrum gelegen liggen langs een relatief onooglijk kanaal prima terrassen, restaurants en kleine winkels. Eigenlijk zou je het nog het best het NDSM terrein van Milaan kunnen noemen, en doordat er hier iets vriendelijkere prijzen gehanteerd worden was het er nog gezellig druk ook.

Terug in het hotel hebben we van een korte pauze genoten, om hierna in het legendarische restaurant Lungomare te dineren. Vis en witte wijn bleek daarbij een prima combinatie om de dag mee af te sluiten. Morgen wringen we de Galaxy uit de parkeergarage om koers te zetten naar Genua!

P.S.: Graag zou de redactie vanaf deze plaats willen waarschuwen voor het omstreden weblog hardbakboord.nl welk door medereizigers P en D wordt bijgehouden. Alhoewel wij van homm.es geen enkele reden hebben om te twijfelen aan de integriteit van de samenstellers zien we toch met enige regelmaat een dubieuze interpretatie van de feiten (de term ‘fake news’  is al gevallen) die ons noopt onze lezers te waarschuwen voor hun epistels. Onthoud: Alleen op homm.es leest U ‘the events as they happened’!

Eindeloze galerijen met gedenkstenen

Hoge trappen om de boel te onderhouden. Met deze dag als resultaat een rare mix tussen toeristen en rouwenden.

Niet alleen heel oude, maar ook fraaie Art Deco-achtige monumenten. Wel allemaal groot, overdreven en kostbaar.

Minigruppe @Castello

Italiaanse versie van een foodfestival

Typisch straatbeeld

Keuzes, keuzes…

Gelati

Wachten op de metro

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.