Dag 10 – Kinne-Vedum

Gisteren besloten we de toch wat rustige dag met een terechte nederlaag van de Nederlandse dames en een daaropvolgend diner bij de plaatselijke Chinees in het tien minuten verderop gelegen Götene. Echt een klassiek Aziatisch restaurant, met geen enkele tafel bezet maar wel een gestage stroom van afhalers. Voor een zeer schappelijk bedrag hebben we in ieder geval prima gegeten.

Vandaag hadden we een rustige start met een uitermate copieus ontbijt. Naar achteraf bleek heeft onze gastvrouw in het het verleden een hotel/restaurant gerund, en is er haar alles aan gelegen om het de gasten naar de zin te maken. In de keuken vonden we dan ook voor ons een keur aan artikelen klaar staan: Een heerlijk boerenomelet (ze hebben kippen, dus de eieren moeten op), zelfgemaakte eiersalade (zie hiervoor), zelfgemaakte aardbeienjam, yoghurt, brood, crackers, ham, kaas, salami… Naar verluidt hebben ze diverse gasten die er moeiteloos behalve het ontbijt ook de lunch en diner uit weten te halen.

Na het ontbijt kon de bekende jacht op LPG beginnen, en daartoe togen wij naar het nabij gelegen Skövde. Omdat daar tevens twee winkelcentra te vinden waren kon de rit voor 50% van het gezelschap bij voorbaat al niet meer stuk. Naast een aantal kledingwinkels hebben we ook een een lunchbezoek aan een Aziatische buffettent (niet onaardig) gebracht en nog even de plaatselijke Grote Supermarkt bezocht. Ruim geoutilleerd, maar wat een zooitje. Blijkbaar was er niemand verantwoordelijk voor de indeling van de winkel, maar werd er uitsluitend gesorteerd op basis van het toevallig beschikbare vloeroppervlak.

“Waar laat ik de BBQ-artikelen?” “Volgens mij is er nog plek naast de heren t-shirts!”
Wenskaarten verkopen altijd goed naast de Pokon

Om toch nog enigszins verantwoord bezig te zijn, zijn we hierna naar het vlak bij onze B&B gelegen natuurgebied gereden. Met fraaie uitzichten best de moeite waard. De uitkijktoren kon helaas alleen cash afgerekend worden (daar doen we niet meer aan), maar met wat andere bezienswaardigheden was het toch een prima middag. De beloofde waterval hebben we helaas niet gevonden, maar de verwachtingen waren na Niagara daarvoor toch al niet al te hoog gespannen.

Alleen vanaf de begane grond bewonderd
Op een kei. Moest van C.
Natuur 1
Natuur 2
Dagbesteding gisteren. Nieuw record.
Dagbesteding vandaag. Met gepaste drang voor compensatie van gisteren.

Nu rust en nadenken over de terugtocht van woensdag. Met diverse opties voor zowel ferry overtochten als rijden moet er even gepuzzeld worden. Komen we morgen op terug!

1 gedachte op “Dag 10 – Kinne-Vedum

  1. Stappenteller op 0,49 km. Dat is vast van de afgelopen dagen…
    Het grote onthaasten is aan het toeslaan!!

Reacties zijn gesloten.