Wenen, dag 12

Vandaag namen we afscheid van Boedapest om op weg te gaan naar Wenen. Eerst zijn we nog even op zoek gegaan naar het standbeeld van Columbo (Peter Falk) dat we eerder in een flits vanuit de hop-on hop-off bus hadden gezien. Daarvoor moesten we wel de verkeerschaos in Boedapest trotseren, want werkelijk iedere vitale verkeersader is simultaan opgebroken. Alhoewel op loopafstand van het hotel, kostte het ons meer dan een uur om bij het standbeeld te komen.

Na het standbeeld hebben we koers gezet naar Bratislava: Ongepland, maar het gaf de gelegenheid om de reis naar Wenen te onderbreken met een uitstapje naar Slowakije en om Bratislava toe te voegen aan de bezochte steden. We zijn wat overloaded, want een burcht op een berg maakt ons inmiddels niet meer warm of koud.

Na Bratislava zijn we door gereden naar Wenen, waar we in een prima hotel zitten in het centrum van de stad. Na aankomst zijn we de stad in gelopen voor een prima early diner bij onze vrienden van Cafe Francais, een leuke hippe tent waar we dus meteen ook weer tot de oudere bezoekers behoorden. Hierna zijn we naar het piece de resistance van deze trip gegaan, een bezoek aan de opera La Boheme in de Volksoper van Wenen. Zware kost, maar je moet toch minstens eenmaal in je leven naar een opera in Wenen zijn geweest. Samenvattend kunnen we na afloop stellen dat in ieder geval een lid van de minigruppe het helemaal geweldig vond, en dat maakte het bezoek dus sowieso de moeite waard. Na afloop nog even een biertje in de kroeg gedronken, en de overige leden van de minigruppe konden daar alsnog hun hart ophalen met het aangename eighties repertoire dat het biertje vergezelde.

Morgen gaan we Wenen verkennen!

Resized-0000Columbo. Naar verluidt had de moeder van Peter Falk een Hongaarse achtergrond, maar eigenlijk niemand weet waarom het beeld hier staat.

Resized-0001Toegangsbrug tot Bratislava

Resized-0002

Toegang tot de Volksoper

Resized-0003Bewijs dat we er echt geweest zijn