Dag 6, Lammshult – Västerås

Vandaag zetten we koers naar onze eindbestemming. Weliswaar op de dag dat het spektakel al begint (met dus per definitie een te late aankomst), maar gezien de weersvoorspellingen maakt dat niet heel veel uit. We beginnen de dag met prima weer, bewolking en zon wisselen elkaar af bij een temperatuur van zo’n 17 graden. Perfect autoweer dus. Onderweg de bekende evenementen: LPG zoeken en vinden, en in dit geval als voorbereiding op onze grand entree ook even de Caddy wassen. Tevens onderweg nogmaals de constatering dat er in deze wereld echt nog heel veel bomen te bewonderen zijn. Voor de liefhebbers: Tijdens een eerdere reis troffen we dit beeld ook al in Canada aan, zie http://homm.es/?p=712 voor de wetenschappelijke onderbouwing. Ook hier in Zweden rijden we de hele tijd rond in een geur die het midden houdt tussen de houtzagerij van de Praxis en de opslag van die man die half december met kerstbomen op het Purmerplein staat. Ikea kan dus nog wel even vooruit.

Ontbijt in la maison. Wel fraai uitzicht.
Wederom enkele ontbrekende keurmerken geconstateerd.
Puntjes op de i zetten. Tevens verwijdering van een halve steengroeve aan kalk van de rotsen van Møn.
We have a convoy
Al wat dreigende luchten onderweg

Na de laatste LPG-stop op zo’n 100km van het einddoel sloeg het weer al om, en konden we de rest van de reis in de regenbuien afleggen. Dat was al voorspeld, maar toch jammer als je naar een grote automeeting gaat. We zijn daarom eerst maar eens op zoek gegaan naar ons onderkomen, en we zitten daarom nu dan ook in een fraai appartement bij onze nieuwe vrienden van Hem till Gården. Wat vast zoiets als Eigen Huis en Tuin betekent. Aangezien de voorspellingen aangeven dat het de rest van de dag en avond blijft regenen, en het tevens de dagen hierna helemaal droog zal zijn, hebben we deze dag voor wat betreft het autospektakel afgeschreven. Na boodschappen in de prima geoutilleerde Coop te hebben gedaan (Lidl met gierende banden voorbijgereden) hebben we heerlijk gedineerd in de naast ons appartement gelegen bistro. Deze pas geopende tent heeft een heel sympathiek concept, waarbij een uiterst jonge crew met een paar hoogwaardige verse ingrediënten een simpele maar heel smaakvolle kaart heeft samengesteld. We hebben in ieder geval heerlijk gegeten.

Echte Jokkmokk spek uit de supermarkt. Met verdroogd zitvlak.
Gedeeld voorgerecht met goddelijke charcuterie.

Morgen storten we ons in het meeting en cruise geweld!

3 gedachten over “Dag 6, Lammshult – Västerås

  1. jokkebrok met verdroogd zitvlees, heerlijk. wat een lekkere
    gerechten hebben jullie verorberd, veel plezier op verdere reis
    liefs van Wil.

  2. Doel bereikt, ben benieuwd of alle partijgenoten ook druk doende zijn met die LPG jacht. Maaltijden en verblijven zien er goed uit (behalve die knoflook waterval pizza) dus dat moet een geruststellende factor zijn. Jokkmok en Charcuterie zijn duidelijk geen intro tot vegetarisch Knäckebröd bestaan, ben benieuwd naar de Amerikaan bevindingen!

  3. Nu begin ik te snappen waar het A-team altijd al die spullen vandaan haalt. Opsluiten in zo’n container levert gegarandeerd vuurwerk beelden op!

Reacties zijn gesloten.