Praag, dag 6

 

Vanochtend een nieuwe variant op het thema ‘ontbijt’ uitgeprobeerd met een bezoek aan de Subway. Tijdens de bezoeken aan Amerika een beproefd concept, en ook hier beviel dit prima. Daarna nog even afzakken naar de Starbucks ernaast, en onze Amerikaanse ontbijt experience was compleet. Vervolgens hebben we een taxi genomen naar de grote Burcht van Praag. Dat bleek een verstandige keuze, want behalve op redelijke afstand van het hotel, was het ook geheel bergop. De taxichauffeur had een zeer creatieve interpretatie van de verkeersregels, en kon daar gelukkig zelf ook hartelijk om lachen. In een nieuwe recordtijd stonden we daarom naast de burcht: En wij niet alleen, met ons vele, vele toeristen. Zo erg als het gisteren in de omgeving van het hotel was, was het nu op deze toeristische trekpleister. Wel een prachtig gebouw, maar omringd door busladingen scholieren, Japanners en Italianen komt het toch allemaal net wat minder over.

Na de burcht zijn we aan deze relatief stille kant van de rivier de Moldau gebleven, en zijn we via een fraai parkje naar de John Lennon Wall gelopen. Naar verluidt is deze beschilderde muur spontaan ontstaan na het overlijden van John Lennon, maar aangezien in dezelfde periode de dissidenten van Charta 77 nog collectief opgesloten en vervolgd werden klinkt dat wel wat erg rooskleurig.

Hierna zijn we via de oevers van de Moldau en het Dansende Huis van ING via de winkelstraten terug naar het hotel gelopen. ’s Avonds was het zo zorgvuldig via Tripadvisor geselecteerde restaurant helaas gesloten, maar zijn we toch nog bij een uitstekende Italiaan terecht gekomen.

Morgen ruim 500km naar Krakau voor de volgende episode van dit feuilleton!

 

 

Resized-0000 We verblijven in een zeer fraai Art Deco hotel. Maar dit had dan weer niet gehoeven.

Resized-0001 Resized-0002 De Burcht. Exclusief de toeristen.

Resized-0003 Wisseling van de wacht. Het lijkt Buckingham Palace wel.

Resized-0004 Louis van Gaal heeft er een. En hij ook.

Resized-0005 Pauw in het park

Resized-0006 Dat gedoe met die slotjes is hier ook aanwezig.

Resized-0007 De pinguins leiden de aandacht wat af van het prachtige vergezicht

Resized-0008 Komt er een keer een fatsoenlijke auto voorbij, staat-ie achterop een sleepauto. En de bumperhoeken ontbreken ook nog.Resized-0009Het dansende huis, alias ‘Fred en Ginger’. Niet onomstreden, omdat het ingeklemd staat tussen allerhande historische panden.

Resized-0010 De dames in de zon

Resized-0011 Met babybilletjes

Resized-0012Kunstzinnige, enigszins gekantelde foto voor de John Lennon Wall. Voornamelijk omdat we natuurlijk uiterst artistiek zijn, maar ook omdat de camera niet helemaal recht stond op de motorkap van de geparkeerde Skoda.

Resized-0013De dessertkaart werd gepresenteerd door een ferme stempel met de menutekst op de placemat voor je neus te zetten.