Keystone, dag 2

En ineens is het weer kortebroekenweer met zevenentwintig graden. We begonnen de dag met een speurtocht naar een ontbijt. Uiteraard was dit gisteravond al zorgvuldig voorbereid: De tent meteen naast het hotel viel af (TripAdvisor was genadeloos), eerste keus Peggy’s bleek ‘Closed for the season’ en backupplan Subway had eenzelfde bordje op de deur hangen. Eigenlijk blijken de meeste zaken in dit kermisstadje een soortgelijk bordje te hebben, en degene die open zijn willen je bijkans naar binnen sleuren om toch in ieder geval zo’n stom t-shirt te kopen. Aangezien we verder geen fatsoenlijke breakfast tent konden ontdekken zijn we ietwat hongerig doch opgewekt op weg gegaan naar Mount Rushmore.

Mount Rushmore was drukker dan verwacht, ik wil niet weten hoe het er uitziet op een zomerse dag  midden in de vakantieperiode. Ook viel het in eerste instantie wat tegen, als je via de hoofdingang naar binnen loopt sta je vrij ver van het monument af, en ons bekroop toch een lichte teleurstelling. Het onvolprezen Internet had ons echter al eerder aangeraden om vooral de trail te lopen, en dat maakte uiteindelijk alles goed. Mooie uitzichten op het monument (wel 250 treden…) en een fraaie uitleg over het tot stand komen ervan in het museum. Gezien het feit dat 90% van het monument met behulp van dynamiet tot stand is gekomen en de rest door arbeiders bungelend aan touwen met een drilboor is uitgehakt mag het een wonder heten dat er geen enkele dode bij gevallen is.

dsc_7955

De foto die dus iedereen staat te maken

dsc_7976

Blending in

dsc_7970

Details. Let ook op dat brilletje en die pupillen.

dsc_0210

Kan van de bucket list

dsc_7984

Typisch Amerikaanse entree, met alle staten vertegenwoordigd inclusief de toetredingsdatum

Voldaan konden we verder naar ons volgende doel, Crazy Horse. Na enig speuren konden we een zeer verlate brunch bij de  Subway gebruiken, en daarna vanaf de snelweg een foto van deze erkende touristtrap maken. Toegang is $22, waarbij je van precies hetzelfde uitzicht als vanaf de snelweg mag genieten. Dichterbij kan, maar dat kost je $125 per persoon. Vandaar de foto vanuit de Nimitz.

dsc_7997

$22 uitgespaard

Ons niet bijster intensieve dagprogramma werd vervolgd met een bezoek aan de Christmas Village. Mogelijk een iets lager bucketlist gehalte, maar we waren er op weg naar Keystone toevallig langs gereden en vonden het stiekem toch wel leuk om nog even naar terug te gaan. En inderdaad, ze verkochten niet de zoetsappige meuk van andere kerstwinkels maar hardcore christmas stuff. Met nagloeiende creditcard zijn we terug naar Keystone gereden voor een middagwandeling (nog steeds niets te doen) en de aanschaf van wat Bud en popcorn om de rest van de namiddag al WiFi’end, lezend en tv-kijkend door te brengen.

dsc_8004

Als je hier werkt luister je dus de hele dag naar dezelfde kerstliedjes

dsc_8011

Parkeren is in deze tijd van het jaar niet echt een probleem hier

Straks diner bij het restaurant wat ons gisteren prima beviel, morgen verder de omgeving verkennen.

Eén gedachte over “Keystone, dag 2

Reacties zijn gesloten.