Dag 3: Detroit en een uitstapje naar Hickory Corners

Met een nog nauwelijks verwerkte jetlag konden we vanochtend weer het nog enigszins acceptabele ontbijtbuffet in het hotel re-visiten. Aangezien de weekenddrukte voorbij is, blijkt Whitmore Lake buiten het seizoen een buitengewoon rustig dorpje-aan-het-meer te zijn, en dat zien we ook terug in het aantal hotelgasten. Na het ontbijt hebben we koers gezet naar het Gilmore automuseum, op zo’n anderhalf uur rijden van het hotel. Natuurlijk moest er onderweg tot groot verdriet van de helft van de crew even een tussenstop bij een Muffler Man gemaakt worden (detourtje van een uur).

Gelukkig, weer een Muffler Man gevonden

 

Net als gisteren was het museum boven verwachting leuk. Verspreid over een groot terrein staan er diverse gebouwen met ieder hun eigen thema, variërend van een  specifiek merk tot een bepaalde tijdsperiode. Er staat in ieder geval een uiterst kostbare collectie van grotendeels in nieuwstaat verkerende klassiekers, die veelal uitgeleend of geschonken zijn door particulieren. Klasse trekt klasse aan, lijkt het wel. Met een prettig zonnetje en een temperatuur van rond de 21 graden was het in ieder geval een prima dagbesteding.

Nog een Duesenberg. Blijft favoriet.

Bijzondere aangepaste 1959 Cadillac met vier (!) zitrijen

Pierce-Arrow met ornament op het reservewiel. Het mocht wat kosten toen.

Glas-in-lood inspiratie

Ook een diner op het terrein. Met prima hotdogs.

Op de terugweg kwamen we Mad Max zelf nog even tegen, die ons met 150km/u inhaalde

Nu weer terug in het hotel, morgen rijden we via Canada naar Niagara Falls.

 

Eén gedachte over “Dag 3: Detroit en een uitstapje naar Hickory Corners

Reacties zijn gesloten.