Dag 15: Curacao

Een wat meer ontspannen dag vandaag die in het teken stond van de verplaatsing van NYC naar Curacao. Om 05:30 ging de wekker, zodat we om 06:30 in de via het hotel bestelde taxi (gelukkig een fatsoenlijke Chevy Suburban) konden stappen. Dat was misschien wat vroeg voor een vlucht om 09:50, maar bleek een uitstekende keuze, aangezien JFK ook op zaterdagochtend druk als altijd was. Zowel checkin, security als paspoortcontrole verliepen uiterst vlot, om de een of andere reden verloopt dat hele proces in de USA altijd volgens de 90-regel: 90 minuten om de USA in te komen, en 90 seconden om deze weer te verlaten.

Aangezien we met de pricefighter JetBlue vlogen was van tevoren uit voorzorg iedere mogelijke optie aangevinkt, zodat de wachtrij kon worden vermeden en we een stoel met fatsoenlijke beenruimte hadden. Overigens maakte de maatschappij niet echt de indruk op een koopje te werken (ticketprijs was ook niet laag te noemen), maar leek het meer op een efficiƫnte operatie zonder al te veel frivoliteiten. Wel was het vliegtuig niet echt nieuw meer te noemen.

Hypermoderne beeldschermen. Beeldbuis vermoedelijk in de rugleuning verwerkt.

Met een windje mee waren we 45 minuten te vroeg op Curacao, en konden we na een korte kofferwachttijd op zoek naar de huurauto. In het verleden huurden we hier altijd bij Hertz, maar de laatste ervaring (12 formulieren met verzekeringen, disclaimers en wat al niet meer) zijn we overgestapt op Just Drive. Wat een verademing: Weliswaar even met het busje een paar honderd meter overbruggen naar de verhuurfaciliteit, maar aldaar werden de koffers voor ons overgeladen in de gereedstaande auto, ondertekenden we het huurcontract en reden we vijf minuten later weg in onze Jeep. Prima geregeld.

En nu resideren we op het altijd idyllische La Privada, waarbij we er nog even aan moeten wennen dat we inmiddels ook mede-eigenaar van het complex zijn. Inmiddels wel verzorgd door F+E kunnen we gaan slapen. Morgen op stap!

Restauratie helaas nog niet begonnen

Het Kavel

Kavelinspectie. Tevens uitzetten van De Grote Lijnen.

Eerste Brightjes

Eerste sunset