Dag 9 Plockton (of eigenlijk Duncraig)

Na een prima nachtrust lekker uitgeslapen. De stortdouche voldeed niet helemaal aan de hooggespannen verwachtingen maar was toch prima te doen. Jammer dat het raam van de badkamer niet open bleef staan, maar een tactisch geplaatste bus deodorant (Lynx, Dark Temptation, 48 uur frisheid) hield het raam op een mooie ventilatiekier. We hadden het laatste ontbijtslot van 09:45 gekozen om dit nadrukkelijk een rustige dag te laten zijn. Ook hier weer een heuse ontbijtchef actief die op bestelling mooie dingen maakte. Uiteraard stond daarbij de open haard al te knetteren en hadden we uitzicht op het meer. Voor minder doen we het hier niet.

Avocado toast met gepocheerd ei. Croissantje on the side.
Pancakes met maple syrup
Open haardje aan
Ook hier fraai uitzicht tijdens het ontbijt

Helaas bleek vandaag dat het hotel echt niet te vermurwen was om voor ons een laundry service aan de verleende diensten toe te voegen, dus moesten we op zoek naar een laundromat. Op aangeven van het hotel op een kwartiertje rijden bij een pitstop-plek voor campers terecht gekomen alwaar we precies tussen de andere gebruikers in wisten te passen. Wel aldaar even anderhalf uur rond moeten hangen, maar toen waren we voor de rest van de reis weer voorzien van voldoende schone kleren.

Wasser van dienst aan het werk
Rondlopen tijdens het wachten op de was. Plaatselijk treinstation, maar het zou ook een museum kunnen zijn. Dat geldt trouwens voor half Groot Brittannië.
Ook simpele fish & chips shops verkopen hier alleen maar verse producten
Inspiratie voor Disney’s Newport Bay Club

Na de was zijn we op zoek gegaan naar het Eilean Donan kasteel (‘The most photographed Castle in Scotland’). Omdat we er toch waren ook maar even de binnenkant bekeken (twintig pond armer), en ook dat was best aardig om te zien. Om ons heen iets teveel Instagrammers met opgespoten lippen die selfies liepen te maken, maar dat schijnt er een beetje bij te horen. Hierna hebben we koers gezet naar Coral Beach in Plockton: Geen koraal gezien, maar wel zeewier etende koeien op het strand. Ook weer eens wat anders. Ondertussen was zowaar de zon een beetje doorgebroken, en hebben voor de rest van de middag gekozen voor de rust van het hotel. Diner was in dezelfde tent van gisteren en prima. Morgen naar Skye!

Mooi kasteel
Wij. Met het kasteel.
Detail van het kasteel
Wandeling naar Coral Beach
That’s a first
Meertje bij het hotel. Fraai stilstaand water.
Sunset bij het hotel
Decadenter dan dit gaat het deze vakantie niet worden

Eén gedachte over “Dag 9 Plockton (of eigenlijk Duncraig)

  1. Contrasten contrasten! Van een 12 sterren ontbijt naar een zelfservice wasserij naar verlaten station naar overweldigende natuur.
    Blijf genieten!
    Dirk

Reacties zijn gesloten.