Dag 5: Yellowstone

De weersvoorspellingen voor vandaag waren tamelijk verontrustend te noemen. 

Ochtend: Heavy rain, 

Middag: Heavy rain. 

Avond: Heavy rain. 

Aangezien we gisteren enkele attracties moesten skippen vanwege (precies) Heavy rain moest er vandaag een elegant en subtiel doch doortastend plan bedacht worden. Exact om 06:30 stonden we dus startklaar voor het ontbijt en tot onze grote vreugde was het weliswaar bewolkt maar wel droog. De English Muffins vinden inmiddels al wat minder aftrek bij de minigruppe en zijn door enkele deelnemers reeds vervangen door cereal en yoghurt, met daarbij de hoop dat er in de loop van de ochtend nog iets beters voorbij gaat komen. Eten en Amerika, het blijft een lastige combinatie.

Meteen na het ontbijt hebben we koers gezet naar de Main Attraction van Yellowstone die gisteren overbevolkt was én in de stromende regen lag, de Grand Prismatic Spring. Het was er vandaag rond 08:00 in ieder geval een stuk rustiger en bovendien droog. Ondanks dat deze Spring het beste van bovenaf bewonderd kan worden (zie de fraaie plaatjes op Internet) was het zijaanzicht ook zeer de moeite waard. Door de vroege start hadden we voldoende tijd om beide Yellowstone loops af te rijden en nog enkele andere hoogtepunten te bezoeken. Onderweg ook het nodige aan wildlife gespot: Kuddes bizons bij Lamar Valley, herten (exact type onbekend) in Mammoth (gewoon in het dorp achter de plaatselijke Grill) en een bizon die heel verrassend ineens achter de toiletten op een parkeerplaats opdook. Opschrift aan de binnenkant van de toiletdeur meldt dan ook dat je de deur na gebruik moet sluiten, want als-ie zich daarbinnen omkeert overleeft het meubilair het niet.

Mooie kleuren

Vosachtige gespot. Met dank aan de zoomlens van C

Verslaggevers op zoek naar materiaal

Happy campers

Hoogtepunt van de dag was echter het bezoek aan de eerder genoemde Grill in Mammoth. We kwamen voor de koffie, maar er bleek zowaar ook WiFi aanwezig! U zult begrijpen dat de koffie koud stond te worden terwijl de hele minigruppe een spervuur aan achterstallige berichten op de telefoons binnenkreeg en deze toch even wilde scannen, prioriteren en waar nodig van repliek voorzien. 

WiFi adepten in denial

Elk in the backyard

Ondanks het weerbericht bleef het de hele ochtend droog en pas rond 14:00 toen we alweer koers naar het hotel zetten begon het alsnog te regenen. Nu rust, morgen terug naar de bewoonde wereld in de vorm van Bozeman.