Dag 4: Yellowstone

Topoverleg gisteren had opgeleverd dat we ons deze morgen gingen laven aan een matineuze ontmoeting met de natuur. Wekkers werden gezet alhoewel dat met de nog alom aanwezige restanten van de jetlag slechts een zuiver administratieve handeling is. Om 06:00 was er een goed moment om alvast de koelbox (deel uitmakend van onze survival-strategie) met ijs te vullen. Gezien het tijdstip leek het de chef d’ equipe een goed idee om de autodeur zo zacht mogelijk te sluiten, maar bij deze handeling lukte het wonderwel om de rechterduim op eclatante wijze tussen het autoportier en de imposante carrosserie te manoeuvreren. Koppel dit aan een fraai soft-close-door-pulling-mechanisme en U zult begrijpen dat één deelnemer van deze reis de rest van deze vakantie met een blauwe kloppende duimnagel rond zal lopen.

Fraaie zonsopkomst

Stevig gevalletje van Unguis Pallex Caeruleum

Voor het ontbijt zijn we teruggekeerd naar het restaurant voor de minder bedeelden dat we gisteren ook al gefrequenteerd hadden. De hamburgerbroodjes heetten ’s ochtends blijkbaar ineens English Muffins, maar met een omeletje met bacon erop viel het nog best te hachelen. Ons was in de voorbereiding toegezegd dat pas na 08:00 de grote toeristenstroom op gang zou komen en dat de bizons en elands massaal klaar zouden staan om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Dat, terwijl op de achtergrond majestueuze migrerende kuddes het plaatje zouden completeren. Ik kan melden dat de werkelijkheid ook vandaag iets weerbarstiger was. We hebben een hert (merk/type onbekend) en bizon (1x in de mist, 1x grazend langs de weg) gespot, maar verder viel het wat tegen. Daarom ons maar gestort op de overige attracties van Yellowstone: Veel zwavel en stoom uitstotende hotsprings, geisers en andere natuurverschijnselen. Tot halverwege de ochtend veel mooie plaatjes gezien en het leek er af en toe op alsof we door een ansichtkaart reden. Helaas begon het later op de dag fors te regenen en bleken er toch wel erg veel Amerikanen deze dag te hebben uitgekozen om Yellowstone te bezoeken. We hebben ons daarna beperkt tot een bezoek aan de Old Faithful geiser en waren rond 14:00 terug in de cabin. Hopelijk morgen beter weer, dan doen we de noordelijke loop en de restanten van vandaag. 

Eerste hert gespot in het ochtendgloren

Bizon die gezellig langs de kant van de weg stond.

Gezien de vigerende weersomstandigheden maar even een carlunch

Heel veel van dit werk onderweg. Prachtig om te zien, maar na verloop van tijd treedt er toch verzadiging op

Old Faithful in de regen