Dag 21: Amsterdam (NY)

Vandaag een rustige dag. Bij het bekende hotelontbijt hadden we de ontbijtzaal voor onszelf, de overige bezetting van het hotel bestond met name uit bouwvakkers die vermoedelijk verderop aan de snelweg werkten en al voor 0600 op pad waren. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar de dichtstbijzijnde mall in Albany voor wat noodzakelijkheden. Ook hier was de mall uitgestorven. Ongetwijfeld deels omdat het 10:30 op een woensdagochtend was, maar toch ook omdat ook hier de retail niet meer de klandizie heeft die het ooit had.

Enige andere evenement dat we deze dag gepland hadden was een korte boottocht over de Hudson rivier (als in: “We’re gonna be in the Hudson”). Bij aankomst op de vertreksteiger bleek al dat de gemiddelde leeftijd ruim boven de onze lag en dat de boot ondanks het mooie weer niet volledig vol zou zitten. Ongetwijfeld een gevolg van het feit dat het inmiddels behoorlijk naseizoen is. Op voorhand hadden we ingeschat dat de bejaarde medereizigers never nooit al kaartjes via Internet hadden aangeschaft, maar terwijl we in de rij stonden bleken we zelf de enigen zonder kaartjes te zijn en was er ook geen zichtbare kaartverkoop te zien. Daarom maar even vlug terwijl we in de rij stonden kaartjes aangeschaft waarbij het proces precies 5 seconden voor we aan de beurt waren was afgerond. Scherp getimed dus.

Weer eens wat anders dan een Victorian house op het dak

Ik rekende op een soort Intrepid maar het werd meer de Henry Dunant

Oud tweede wereldoorlogschip dat er naast lag. Nog tot 1991 in Griekenland in gebruik geweest.

Buitendeck

Binnendeck. We vonden het leuker dan het hier misschien lijkt.

Er waren etenswaren te koop maar die zaten wel op dit niveau

Na de boottocht nog even aanvullend gezocht naar Merrell slippers (niet gevonden) en wat Rotterdam verwijzingen (vastgelegd), nu rust. Straks diner, morgen een lange rit via de Mohawk Trail naar Yarmouth.

Politie van Rotterdam

Dierenarts van Rotterdam