Dag 20: Thorold – Amsterdam (NY)

We schrijven 20 september 2023. De dag waarop we Thorold achter ons konden laten. Van de spanning natuurlijk al vroeg wakker, dus mooi de tijd om twee uur te besteden aan het uploaden van het weblog via een minuscule Internetverbinding die ook nog eens met het volledige hotel gedeeld moest worden. Aangezien we deze dag toch wel een flinke afstand moesten afleggen zijn we bijtijds op weg gegaan naar nieuwe vriendin van de crew Cora. Na wederom een prima ontbijt konden we op weg naar onze volgende bestemming Amsterdam, NY. Eigenlijk zochten we tijdens het plannen van deze reis gewoon een plek halverwege Niagara en Boston, maar om ludieke redenen vonden we Amsterdam wel een mooie plek om te overnachten. Rotterdam had overigens ook gekund, dat ligt er vlakbij. 

Mooi sunrise boven de sluis

Als je bij Cora vraagt om een extra eitje krijg je het dus geserveerd als een extra eitje

Eerste horde deze dag was de grensovergang met de USA. De gezamenlijke ervaring van de minigruppe is dat deze zelden prettig en vlot verloopt, maar vandaag was de uitzondering. Alhoewel de dienstdoende beambte zoals gebruikelijk zo autoritair mogelijk probeerde over te komen werden we na het beantwoorden van wat standaardvragen binnen twee minuten alweer op weg.

Paspoorten in de hand, zonnebrillen af, beide linkerramen geopend. We worden er handig in.

Volgende stops kwamen uit het arsenaal van zo zorgvuldig voorbereide roadside attractions. Ik noem hier een sixty canoes, Hotel Salvatore en de Custom Automotive Shop. Zie de foto’s!

Sixty canoes bij het Buffalo AKG Art Museum

Custom Automotive Shop met gewoon een heleboel oude auto’s, bezinepompen en andere parafernalia in de achtertuin. Zoals deze Dukes of Hazard Charger

Assortiment benzinepompen

Soort Nascar diorama

Ook brommers in het assortiment

Onderweg nog een kleine bonus. Alhoewel de snelheid waarmee we door deze medeweggebruiker werden ingehaald nou ook weer niet zo hoog was deed-ie het wel precies op een punt waar de State Trooper in de middenberm met z’n Dodge Charger én lasergun stond te wachten. De tevergeefse remlichten van onze hardrijder vielen prachtig samen met de staande start van de Trooper, en het was fraai om te zien hoe alle overige automobilisten dit aan zagen komen, ruimte maakten en de trooper zodoende de auto binnen de kilometer al aan de kant had. Niet gegund, want zo hard ging het niet, maar het hoort wel bij het spelletje.

Pull Over!

Willekeurige tussenstop bij een fraai natuurgebied(je)

Laatste tussenstop was weer op een punt waar twee attracties samenvielen, het Victoriaanse huis boven op een fabrieksgebouw (niemand weet wat het daar doet) en een klassieke Diner in de vorm van Stella’s Diner. Deze laatste was P eigenlijk bij toeval tegengekomen tijdens het plannen van deze dag maar was een schot in de roos. Een vakantie in de US of A is niet compleet zonder een ietwat ranzige diner bij voorkeur in een matige buurt met kleurrijke bezoekers bezocht te hebben en Stella stelde in deze niet teleur. Geopend van 06:00 tot 02:30, dus zonder ook maar enige gelegenheid om fatsoenlijk schoon te maken of te renoveren. Luid schreeuwend personeel, zowel naar elkaar als de vaste clientèle. Keukenapparatuur die sinds aanschaf gewoon aan is blijven staan en bij uitzetten waarschijnlijk meteen overlijdt. Alleen de menukaart (ze hadden zelfs sla) viel hierbij enigszins uit de toon.

Grappig, doel onbekend

Bij Stella

Prima diner. Let ook op de voorraad witbrood.

Gewoon niet uitzetten of schoonmaken, bacteriën maken hier geen enkele kans

Blij met reuze-milkshake

Culinaire hoogstandjes bij Stella

Shirt iets omhoog om duidelijk te laten zien dat je niet gewapend bent. En die enkelband misstond sowieso niet bij Stella.

Hierna resteerde nog een korte rit naar ons prima hotel in Amsterdam. Aangezien de Diner-lunch onze eetlust enigszins beperkte hebben we het voor het diner gehouden bij kleine pizza’s in de lokale pizzeria. Die qua mate van verval gelijke mate hield met de Diner die we eerder bezochten. Nu rust, morgen vermoedelijk een dagje Albany.

Na de ontberingen van Thorold een waar paleis. Inclusief fatsoenlijk Internet.

Eén gedachte over “Dag 20: Thorold – Amsterdam (NY)

Reacties zijn gesloten.