Dag 11 Dunvegan

Prima geslapen en fatsoenlijk ontbijt. En vervolgens de eerste echte druildag. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat regen, mist en mistroostigheid. We hebben de gehele periode al Schots weer, maar dat uitte zich tot dusver in af en toe zon en af en toe regen en veelal bewolkte luchten waar prima mee te leven viel. Tot vandaag dus.

Vanochtend wel even op pad gegaan naar het Neist Point Lighthouse, maar door de mist was het hele Lighthouse niet te zien, en door de continue regen waren de klim en afdaling voor 50% van de posse onhaalbaar geworden. Teleurgesteld zijn we dus teruggekeerd naar de uitvalsbasis, alwaar we de rest van de middag zeer nuttig lezend/gamend/Internettend hebben doorgebracht.

Zoek The Lighthouse
Gewoon pestweer
Geprobeerd met Leonard Bernstein conducts Elgar – “Nimrod” (‘Enigma Variations’). Hielp niet.
Koe op de weg.

Aan het eind van de dag zijn we voor het diner ‘even’  naar de andere kant van Skye gereden, wat door de weersomstandigheden ook nog wel een uitdagende rit was. Colin McRea meets Stig Blomqvist zeg maar. Het was echter de moeite waard, de zo aanbevolen pizza-shed met de toepasselijke naam Pizza In The Skye bleek uit een container, pizza houtoven en praatgrage Brit te bestaan die eenvoudige doch heerlijke pizza’s produceert. Met een grote glimlach hebben we pizza in de auto gegeten om vervolgens de rally-etappe van de terugweg te aanvaarden. Nu rust, morgen via (wederom) Loch Ness naar Fort William.

Gelukkig mag je hier 100. Niet altijd aan te bevelen.
Pizza menu. Eenvoudig doch doeltreffend.
Onderhandelingen
Bereiding
Prima resultaat

3 gedachten over “Dag 11 Dunvegan

  1. Die Pizza is natuurlijk een smetje op dat Schotse eten.
    Wellicht wordt nu duidelijk (in een eerder verslag werden er veel vragen gesteld bij nut, noodzaak en plezier van een bezoek aan) dat het Schotse klimaat (200 mistdagen per jaar) juist de ideale omstandigheden biedt voor Whisky stokerijen!!
    Blijf genieten,
    Dirk

  2. God wat ziet die pizza er heerlijk uit. Verrassend om Bernstein te zien,Nimrod werd zelfs in WindsorCastle gespeeld, op kerkorgel tijdens uitvaart van de Queen, nog een fijne tijd wens ik jullie,groet van Wil.

Reacties zijn gesloten.