Dag 1: Amsterdam – Salt Lake City – Morgan

D-day. Uur U. De dag die je wist dat zou komen. Na gisteren alles ingepakt te hebben (doublecheck op paspoort en creditcard) kon het daarop volgende incheckproces alleen maar als uiterst teleurstellend worden beschreven. We hebben geboekt bij Virgin voor een vlucht die door Delta wordt uitgevoerd en op Schiphol door KLM wordt afgehandeld. Alle benodigde ingrediƫnten om tijdens het online inchecken digitaal van het kastje naar de muur gestuurd te worden waren dus aanwezig en dat was merkbaar. Zelfs de onbruikbare adviezen van de ingeschakelde helpdesk mochten niet baten. Slechts extreme volhardendheid leverde uiteindelijk een paar geprinte instapkaarten (meteen op ons hoede voor meewarige blikken van jeugdige mede passagiers) op, die ondanks de hiervoor gebruikte superieure HP Laserjet slechts met moeite door de inferieure Schiphol scanners werden geaccepteerd.

Gelukkig reizen we inmiddels Op Stand zodat we via de Sky Priority FastLane uiterst vlot door zowel checkin, bagagedrop off en security heen wandelden. De vlucht was prima (10 uur hangen….) en na aankomst verliep het bagage-douane-Hertz-proces in SLC uiterst vlot. Een uur na de landing zaten we dus al in de auto. Na een kort middagprogramma (ritje hotel, bezoek eerste attractie, eerste voorlopige supermarktbezoek, diner) nu rust, morgen gaan we echt beginnen!

Vliegtuig van dienst. 5 maanden oud. De geboekte Comfort Plus stoelen bevielen uitstekend.

Minigruppe onderweg

Don’t be gentle, it’s a rental. Aangezien we onze eigen 2008 Yukon afgelopen week hebben verkocht was dit een mooi instapmoment voor de 2023 Yukon Denali.

Gelukkig past alles er in.

Het illustere Cobblestone Hotel in Morgan.

Dan weet je zeker dat je weer in de USA bent

Eerste roadside attraction, de Devils Slide. Niemand die weet wat het is, laat staan waarom we er gestopt zijn. Maar wel fraai.

Copieus diner bij Taggart’s Grill. 17:00 lokale tijd, 01:00 NL-tijd. Even schakelen dus.