Dag 14: Green Bay

Een dag stationair op locatie. Green Bay is niet zo groot, je rijdt in 15 minuten van de ene kant van de stad naar de andere kant, en dat hebben we vandaag meerdere keren gedaan.

Het op zich prima hotel biedt geen ontbijt aan dus de eerste verplaatsing van de dag was naar de firma Panera Bread, een van de weinigen die ook fruit en yoghurt in het assortiment had. We wennen verder al aan het Amerikaanse assortiment, dus wat ik in Nederland als een McDonalds ontbijt zou beschrijven ervaren we hier als heel redelijk. Ciabatta die daar niet eens naast mag liggen, kant en klare omeletjes die opgewarmd worden en verder vooral veel gratis refill koffie en thee. Maar we konden weer even vooruit.

Omdat er toch wel specifieke wensen waren hebben we vanochtend de groep opgesplitst in een herenteam (National Railroad Museum) en damesteam (Green Bay Botanic Gardens). Het museum stond op mijn to-do lijst omdat er één van de twee resterende Airotrains te bewonderen valt. Na de dames bij de tuin te hebben afgezet (08:59, we plannen zorgvuldig) waren de heren een kwartiertje later bij het museum. En dat stelde niet teleur met enorme stoomtreinen en ook de zo gekoesterde Aerotrain. Die overigens bij nadere bestudering van de door het museum gepresenteerde feiten eigenlijk zowel een technische als commerciële mislukking was. Maar wel fraai.

Kunstpauw

Bloemetjes

Blaadjes

Complexe stoomtechniek

Mooi panorama uitzicht

Luxe keuken. Beetje in verval nu.

Fifties oog voor detail

Missie geslaagd, Aerotrain gespot.

Na de reünie was het uiteraard tijd voor koffie. De dichtstbijzijnde koffietent bleek wat sjieker dan gewenst (en erg gebrand op het verkopen van aanvullende etenswaren) maar een half uurtje later konden we op weg naar de volgende attractie, een stadiontour van het Green Bay Packers footballstadion. Minstens één lid van de minigruppe was hier zeer op gebrand, en alhoewel de rest er met een relatief laag verwachtingspatroon slapjes achteraanliep maakte met name de begeleidende gids er een prima excursie van. Het is in ieder geval knap dat je in een klein stadje (minder inwoners dan Leiden) een stadion van 80.000 stoelen hebt waarbij al veertig jaar (!) lang alle kaarten zijn uitverkocht.  

Lambeau Field Stadium

Dave geeft tekst en uitleg. Juiste man op de juiste plek.

Echte genieters

Meegenieters

Fan tussen de fans

Lunch was nog even een speurtocht, na het collectieve besluit voor een Subway bleek de eerste in een klein tankstation te zitten (op kwaliteitsgronden afgewezen) en de volgende gesloten. Aangezien de honger toesloeg werd een compromis gevonden in de Firehouse Sub, een brandweer-geïnspireerde broodjeszaak. Daarna even rust en een wasje gedraaid in de louter op kwartjes draaiende wasmachines en drogers in het hotel. En $13 aan benodigde kwartjes blijkt dan toch best veel. 

Weinig subs te halen vandaag

Handmatige correcties op het menu

Het einde van de dag bestond uit het bezoeken van de plaatselijke Farmers Market. Veel verse groente, fruit en vooral hele goedkope bloemen, $5 voor een bos bloemen is zelfs in NL niet duur. Daarnaast ook een scala aan foodtrucks en een hele prettige sfeer maakte het een prima bezoek. De brouwerij waar we dachten te eten had helaas een flinke wachttijd dus zijn we uitgeweken naar een Mexicaan die boven verwachting lekker was. Met prima zelfgemaakte tortillachips met verse guacamole gevolgd door taco’s (ik had spruitjes!) was het een verrassend lekkere maaltijd. Nu rust, morgenochtend via o.a. Milwaukee naar Chicago.

Rollende keukens

En zo is het

Dat zie je niet vaak in de US of A

Prima restaurant