Dag 26: Boston

In ons op zich prima hotel wordt helaas geen ontbijt geserveerd, maar even verderop (5 minuten per Nimitz) zat het uitstekende etablissement Zaftigs die ons van eitjes, yoghurt en voor de echt onverschrokkennen French toast with Banana kon voorzien. Naast goed eten troffen we hier ook de fraaiste toiletten tot dusver aan, inclusief Kunst Aan De Muur. Een mooie opmaat voor het volgende evenement van deze dag, een bezoek aan het Museum of Fine Arts.

Hebreeuwse vrienden van Zaftigs

Kunst op het toilet. Volgens de aanwezige kenners een Botero.

Bioscoop tegenover de ontbijtlocatie. Mooie klassieke uitstraling.

Omdat het toch net even te ver lopen was zijn we per voiture naar het museum afgereisd. Alhoewel dit bezoek vooral op instigatie van medereiziger P was stelde het museum ook voor de overige leden van de minigruppe zeker niet teleur. Een ruime keuze aan schilderijen en bezienswaardigheden, jammer van het wat opdringerige personeel cq vrijwilligers die je te pas en te onpas aanschoten om hun wetenswaardigheden te delen. Aangezien ik zelf het mansplaining tot kunst heb verheven is aan en dergelijke toelichting natuurlijk geen enkele behoefte. 

Egyptische mummies en sarcofagen. Vooral de aanwezige kinderen waren zwaar onder de indruk.

Poppenhuisje voor de welgestelden. Naar verluidt zijn er wereldwijd nog vijf over. Ook in het Rijksmuseum te bewonderen.

Diepteonderzoek. Bril op de neus voor detailweergave. Plattegrond onder de arm gekneld om niets te missen.

Veel Nederlands, zowel schilderijen als overige artikelen.

Mooi glas in lood

Door ons geanalyseerd als pointillisme. Maar dan met streepjes in plaats van puntjes.

Fen Kough. Blijft favoriet.

Die knakker kenden we natuurlijk al uit het Kröller-Müller museum

Ook muziekinstrumenten met fijntechniek aanwezig

Speciaal voor de piano-gevoeligen onder ons. Als er Wurlitzer op had gestaan had ik het ook geloofd.

Uitgemuseumd

Ondanks dat het museum zeer fraai was waren we na een paar uur toch wel uitgemuseumd en klaar voor de lunch. Aangezien we per Nimitz waren was het eerste doel een plek waar we konden parkeren en dan kom je al snel bij een food court cq mall uit. Helaas kwamen we bij de eerste mall tussen de Fentanyl junks uit. Naar om te zien, daar heeft de USA echt een flink probleem aan. In eerste instantie dachten/hoopten we dat het bij de mall misschien nog wel mee zou vallen, maar na een snelle ronde zijn we heel laf toch maar weer vertrokken op zoek naar een iets fijnere/veiligere/beschaafdere mall. Aldaar hadden we een keuzemenu en met 2x Thai, 1x Japans (eigenlijk 3x rijst/noodles met een prutje) en 1x Burger King was iedereen tevreden.

Uit de concentratie gehaald

Nu rust in het hotel, straks terug naar de uitstekende Chinees van gisteren, morgen laatste hele dag in Boston!